top of page
kalibratie aanvragen

Eegema altijd het juiste gewicht!

Procedure Eegema BV

Procedure kalibratie gewichten, huurgewichten, nieuwe gewichten en kalibratie unsters

 

Afleveradres: 

Eegema BV

T.a.v. Afdeling Kalibratie

Schoenmakerij 16

4762AS Zevenbergen 

Nederland

Bij eventuele onduidelijkheden of vragen kunt u altijd bellen naar  0031 (0)168-325824 of mailen naar Info@eegema.nl

Wij kunnen U tijdens kalibratie van M1 gewichten vervanggewichten aanbieden, zodat U nooit zonder hoeft te zitten.

Conformiteitsstatement en beslisregel:

De gewichten worden, voor wat betreft de afwijking, getoetst aan de eisen van de aanbeveling OIML R111-1, Weights of classes E1, E2, F1, F2, M1, M1–2, M2, M2–3 and M3 Part 1: Metrological and technical requirements. Op bladzijde 12 (tabel 1) van deze aanbeveling worden de maximale toegestane afwijkingen (MTA) van gewichten van 1 mg tot en met 5000 kg gegeven. Een gewicht wordt afgekeurd of gejusteerd als de gemeten afwijking groter is dan de MTA minus de meetonzekerheid.

Kalibratie massastukken klasse M1, F2, F1 en E2

  • Kalibratie van ijkgewichten kunnen altijd aangeleverd worden op bovenstaand adres met opdracht of schrijven. Wij streven altijd naar een doorlooptijd van maximaal 5 werkdagen exclusief transportdagen.

  • Wilt u van tevoren een offerte stuur een mail naar info@eegema.nl met daarin de precieze aantal ijkgewichten en de klasse.

  • Op verzoek kunnen wij transport t/m 20.000 kg met onze vaste transporteurs verzorgen. Speciaal (instrumenten) transport t/m 500 kg verzorgt TJ-Service voor ons zie www.tj-service.nl

  • De zendingen die u zelf aanlevert op bovenstaand adres en niet zelf ophaalt, worden zonder overleg geretourneerd met DHL. De kosten daarvan worden in rekening gebracht.

  • Voor spoed kalibratieopdracht (doorlooptijd 2 werkdagen) brengen wij per opdracht extra kosten in rekening.  Spoedopdrachten zijn altijd in overleg.

*de ijkgewichten moeten altijd  schoon en droog aangeleverd worden om extra kosten te voorkomen. Bij de zending moet een begeleidend schrijven of opdracht bijgevoegd worden. Hierop moet een duidelijke referentie en gegevens van de klant staan.

Reviseren van massastukken

  • Bij het reviseren (stralen en spuiten) van de ijkgewichten is de doorlooptijd doorgaans langer in verband met droogtijd. Revisie dient ook bij kleinere aantallen altijd ingepland te worden. stuur hiervoor een mail naar Info@eegema.nl

*de ijkgewichten moeten altijd  schoon en droog aangeleverd worden om extra kosten te voorkomen. Bij de zending moet een begeleidend schrijven of opdracht bijgevoegd worden. Hierop moet een duidelijke referentie en gegevens van de klant staan.

 

Aankoop nieuwe massastukken klasse M1, F2, F1 en E2

  • Voor de aankoop van nieuwe ijkgewichten stuur een mail naar Info@eegema.nl

Huren van massastukken Klasse M1

  • Voor het huren van nieuwe ijkgewichten stuur een mail naar Info@eegema.nl

Kalibratie Unsters tot en met 2500 Kg

bottom of page